Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z polędwicy z mirabelkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwiczki wieprzowe 2 sztuki
mirabelki 20 dkg
rodzynki 2 łyżki
oregano 1 łyżeczka
wermut 50 ml
olej 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z polędwicy z mirabelkami

Polędwiczki umyj, osusz i oczyść z błon. Przetnij wzdłuż (nie do końca) i rozłóż jak książkę. Przykryj folią spożywczą, delikatnie rozbij tłuczkiem. Mirabelki wypestkuj, połowę drobno pokrój, pozostałe ułóż w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Rodzynki sparz. Polędwiczki z obu stron posól, oprósz pieprzem i oregano, ułóż farsz z rodzynek i mirabelek, zroluj, zwiąż. Na patelni rozgrzej olej, obsmaż polędwiczki, przełóż do naczynia żaroodpornego ( za sznurek wetknij liście laurowe), wlej sos ze smażenia i wermut, przykryj folią aluminiową. Piecz 30 minut w temp. 180 stopni. Na 5 minut przed końcem zdejmij folię.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 13.09.2010 09:53
super kiedyś byłam na obiedzie u znajomych i zaserwowali coś takiego
cukiereczek 13.09.2010 08:25
Coś ba obiad
Margo1 12.09.2010 21:36
ciekawe.. z mirabelkami. A teraz sezon na mirabelki. U mnie poniewierają się za oknem !!!
RenataZ-et 12.09.2010 13:52
Na słodko :) Dobre bedzie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak