Sposób przygotowania

Polędwiczki umyj, osusz i oczyść z błon. Przetnij wzdłuż (nie do końca) i rozłóż jak książkę. Przykryj folią spożywczą, delikatnie rozbij tłuczkiem. Mirabelki wypestkuj, połowę drobno pokrój, pozostałe ułóż w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Rodzynki sparz. Polędwiczki z obu stron posól, oprósz pieprzem i oregano, ułóż farsz z rodzynek i mirabelek, zroluj, zwiąż. Na patelni rozgrzej olej, obsmaż polędwiczki, przełóż do naczynia żaroodpornego ( za sznurek wetknij liście laurowe), wlej sos ze smażenia i wermut, przykryj folią aluminiową. Piecz 30 minut w temp. 180 stopni. Na 5 minut przed końcem zdejmij folię.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Na słodko :) Dobre bedzie!
  • 4
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    ciekawe.. z mirabelkami. A teraz sezon na mirabelki. U mnie poniewierają się za oknem !!!
  • 4
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    Coś ba obiad
  • 4
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super kiedyś byłam na obiedzie u znajomych i zaserwowali coś takiego

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !