Sposób przygotowania

Przygotowanie omletu:
Jajka rozmieszać (nie ubijać), lekko posolić, dodać odmierzoną wodę. Dokładnie wszystko wymieszać. Wlać na dużą patelnię z rozgrzanym tłuszczem i smażyć na słabym ogniu, tak aby spód był lekko zarumieniony, a powierzchnia zachowała galaretowatą konsystencję.
Przygotowanie pieczarek:
Pieczarki oczyścić, opłukać, pokroić w plastry, usmażyć. Wymieszać z posiekaną natką pietruszki, doprawić solą i pieprzem.
Tak przygotowane pieczarki wykładamy na omlet. Zwijamy łopatką oba brzegi omletu do środka i wykładamy na półmisek.

Komentarze

  • 6
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Super.
  • 0
    original
    Opublikowano

    basiulka20088

    ciekawie brzmi muszę spróbować.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    omleciki - czasem robię i też z pieczarkami - PYCHA :)))
  • 2
    original
    Opublikowano

    joanna77

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izka192

    Lubię omlety, ale z pieczarkami jeszcze nie jadłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !