Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Styropian

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żółtko jajek 6 szt
margaryna 1 kost
mąka 3 szkl
cukier 3/4 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
smietana 18% 3 po 400 ml kubki
budyń śmietankowy 1 opak
wiórki kokosowe 100 g
białka jaj 6 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Styropian

Z podanych składników zrobić kruszonkę, podzielić na 2 części. Formę do ciasta wysmarować tłuszczem, wysypać jedną częścią kruszonki. Masa
z białek i cukru ubić pianę na sztywno, dodać do piany budyń i wiórki kokosowe z proszkiem do pieczenia, wymieszać. Ubitą pianę dodawać stopniowo do śmietany, cały czas ubijając robotem. Masę wylać na kruszonkę, posypać wierzch resztą kruszonki. Włożyć ciasto do piekarnika i piec 35 minut w 175 stop.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela/bella81 28.05.2012 21:09
ciekawe :)
SyMiki 31.12.2011 16:13
pyszny
Maniek2 18.12.2011 15:57
fajny
sylwia / sytofala 21.10.2011 22:57
interesujące
Goya 26.03.2011 22:31
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak