Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kolorowe gołąbki :)

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 0,5 kg
kapusta biała szt
groszek konserwowy do smaku
koperek do smaku
przyprawy do smaku
papryka zielona do smaku
papryka żółta do smaku
papryka czerwona do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: kolorowe gołąbki :)

Kapustę trzeba sparzyć ( można każdy liść z osobna wrzucić na chwilę do gotującej się osolonej wody,ale nie zawsze mi się udaję więc oparzam całą główkę )

Do miseczki wrzucamy mięso mielone, dodajemy drobno posiekany koperek, pokrojoną w kosteczkę paprykę i ok pół puszki groszku. ( ja lubię dodać jeszcze drobno skrojoną cukinię ).Całość doprawiamy do smaku pieprzem,solą i przyprawą do mięsa mielonego. Mieszamy i farsz po chwili jest gotowy.

Z kapusty ,która zdążyła w tym czasie przestygnąć,oddzielamy liście i układamy na nich farsz. Zawijamy jak tradycyjne gołąbki i gotujemy ok 30 min.

Można podawać z tradycyjnym sosem pomidorowym lecz wspaniale smakują podane ze sosem grzybowym. SMACZNEGO !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mati13 31.10.2010 11:10
jak ja lubie gołąbki!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak