Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lody kokosowe

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Żelatyna wieprzowa Prymat 1 torebka
szklanka cukru kryształu 1/2
mleko kokosowe 1 (z puszki)

Przepis i sposób przygotowania na: Lody kokosowe

1.Namocz żelatynę (przepis na torebce), odstaw, aby napęczniała. Podgrzej mleko, dodaj cukier, gotuj 3-4 minuty (możesz użyć mniej cukru, bo te lody są bardzo słodkie).
2.Teraz dodaj olejek migdałowy i rozpuszczoną żelatynę, zmiksuj mikserem na najwyższych obrotach.
3.Gdy masa zacznie lekko gęstnieć, wlej ją do pojemniczków na kostki lodu i wstaw do zamrażalnika. Podawaj z owocami liczi.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rakow2
rakow2 16.06.2011 17:32
smaczne
Izabela28 17.04.2011 20:19
pyszności:)
Krzysztof42 19.11.2010 17:40
lody dla ochłody

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak