Sposób przygotowania

Kalfior opłukać, podzielić na różyczki i ugotować w osolonej wodzie.
Z mąki i margaryny sporządzić zasmażkę koloru złotego, zdjąć z ognia i dokładnie rozprowadzić mlekiem.
Podgrzewać na małym ogniu często i dokładnie mieszając.Przyprawić przyprawami tak, żeby sos miał lekko słodkawy smak. Gdy sos zacznie się gotować dodać żółtko i jeszcze raz zagotowć.
Naczynie żaroodporne wysmarowć tłuszczem, obsypać zrumienioną bułką tartą.
Przełożyć kalafior, zalać sosem i posypać całość bułką tartą.
Zapiekać w temp. ok 130-150 stopni przez ok. 20-30min.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Malinka

    Mi też bardzo smakuje.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    dla mnie nowość ale bardzo ciekawa
  • 1
    original
    Opublikowano

    IwonaDD

    swietny sposób na kalafiora
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Maniek2

    uwielbiam mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    ONY_za_kare

    fajne danie :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    mniam, lubię kalafiora

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !