Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki schabowe z camembertem i szpinakiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kotlety schabowe 4 szt.
szpinak mrożony 4 łyżki
ser camembert 100 g
czosnek ząbki 2
mąka 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki schabowe z camembertem i szpinakiem

Kotlety rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem. Na łyżce oleju zeszkilć posiekany czosnek, dodać szpinak, dusić przez 5 minut. Doprawić do smaku. Ser pokroić na cienkie plastry, ułożyć na kotletach. Nałożyć warstwę szpinaku i zrolować. Obwiązać nicią i obtoczyć w mące. Usmażyć na gorącym oleju ze wszystkich stron na chrupiąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak