Sposób przygotowania

4 duże jabłka
2szklanki mąki mąki
250 g masła roślinnego lub innego tłuszczu
4 żółtka
szklanka cukru
1 łyżka śmietany
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżka bułki tartej
1łyżeczka cynamonu
cukier puder do posypania

jabłką obieramy i tarkujemy na tarce o dużych oczkach.. mąkę rozdrobić z proszkiem do pieczenia i dodać potarkowane mało.. dodać żółtka i smietane i cukier wszystko zagnieść i podzielić na 2 części... jedną część ciasta ułożyć na dnie blaszki i posypać bułką tartą następnie ułożyć jabłka i połozyć drugą warstwę ciasta kiedy będzie upieczone posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    bardzo fajne ciasto!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia21

    świetne
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    lubię takie ciacho!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    spróbuje na pewno
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia21

    robiłam pyszne jest
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia21

    robiłam pyszne jest

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !