Sposób przygotowania

Jedna marchew, pietruszkę, obrać i pokroić w kosteczkę. Obraną cebulęi kawałeczek pora też pokroić w średnią kosteczkę. Dodać 2 ziarenka ziela angielskiego , 1 listek bobkowy - to wszystko razem gotować w niewielkiej ilości wody, można dodać łyżeczkę margaryny lub smalcu .
Gdy w/w składniki troszeczkę zmiękną dodać pokrojoną w kostkę kiełbasę , kilka plasterków ogórka kiszonego i 1 przecier pomidorowy .

Zraziki obtaczać w mące i przesmażyć z obu stron na tłuszczu . Gdy jarzyny są już ugotowane - miękkie , wkładamy do nich obsmażone zraziki . Na koniec można dodać troszeczkę mąki - będzie bardziej zawiesiste.

Smacznego

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !