Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos do zrazików

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 1
pietruszka 1
cebula biała 1
por (biała część) 1
kiełbasa krakowska 25-30 dkg
ogórek kiszony 1
przecier pomidorowy 1
Liść laurowy suszony Prymat 1 listek
Ziele angielskie całe Prymat 2 ziarenka

Przepis i sposób przygotowania na: Sos do zrazików

Jedna marchew, pietruszkę, obrać i pokroić w kosteczkę. Obraną cebulęi kawałeczek pora też pokroić w średnią kosteczkę. Dodać 2 ziarenka ziela angielskiego , 1 listek bobkowy - to wszystko razem gotować w niewielkiej ilości wody, można dodać łyżeczkę margaryny lub smalcu .
Gdy w/w składniki troszeczkę zmiękną dodać pokrojoną w kostkę kiełbasę , kilka plasterków ogórka kiszonego i 1 przecier pomidorowy .

Zraziki obtaczać w mące i przesmażyć z obu stron na tłuszczu . Gdy jarzyny są już ugotowane - miękkie , wkładamy do nich obsmażone zraziki . Na koniec można dodać troszeczkę mąki - będzie bardziej zawiesiste.

Smacznego

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak