Sposób przygotowania

Koncentrat rozmieszać z kilkoma łyżeczkami wody i 2-ma łyżeczkami oleju, doprawić ziołami, solą i cukrem. Mąkę przesiać. Drożdże rozmieszać w lekko podgrzanym mleku, dodać cukier a kiedy ruszą (spienią się na wierzchu) wlać je do mąki. Dodać 3-4 łyżeczki oleju i wyrobić elastyczne, niezbyt zbite ciasto. Kiedy będzie gładkie uformować je w kulę, posmarować odrobinką oleju i odstawić przykryte ściereczką aby wyrosło na ok. 1 godzinę. W między czasie oczyścić grzyby, pokroić w paski i podsmażyć je razem z cebulką na niewielkiej ilości oleju, przestudzić. Szynkę pokroić w kostkę albo paski, paprykę oczyścić, pokroić w paski a ser zetrzeć na tarce.
Wyrośnięte ciasto rozwałkować (można zrobić jedną dużą pizzę albo 2-3 mniejsze), posmarować sosem pomidorowym, posypać 1/3-1/2 sera. Wyłożyć na wierzch grzyby, szynkę paprykę i kukurydzę. Posypać resztą sera. Ułożyć na blasze albo specjalnym kamieniu do pieczenia (ja mam taki f-my Fratelli) Piec ok. 10 min. w piekarniku nagrzanym do 220-250 st. C.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Anula1

    Bardzo apetyczna mniammmm.
  • 0
    original
    Opublikowano

    banditka

    fajna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Aleksandra45

    pięknie wyglada
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    MAŁY

    smacznie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    Renata22

    jaka ładna :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !