Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

surówka z pomidorów z mozzarellą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mozzarella 60 dag
pomidory 1 kg
bazylia świeża 1 szt
pęczek tymianku 1 szt
pęczek szałwii 1 szt
ocet balsamiczny 5 łyżek
oliwa 8 łyżek
sól
Pieprz biały mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: surówka z pomidorów z mozzarellą

Mozzarellę odsączyć i pokroić w cienkie plastry. Pomidory pokroić w plasterki. Zioła oberwać z listków i ułożyć do osobnych misek. Plastry sera i pomidorów układać na przemian. Ocet balsamiczny wymieszać z solą i białym pieprzem Prymat, gdy sól się rozpuści, roztrzepać z oliwa. Pomidory i mozzarellę polać sosem. Wziąć każde z ziół posiekać i dodać do surówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 17.10.2010 21:09
uwielbiam
iwona332 25.09.2010 10:21
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak