Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos grybowy z ryżem

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łyżka kwaśnej smietany
2 łyżki masła
2 łyzki mąki pszennej
2 szklanki wody
sol, pieprz, kminek
podgrzybki 50 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Sos grybowy z ryżem

grzyby pokroic w plasterki cebule pokroic w drobną kostkę. Zalać wodą dodać sól pół łyżeczki kminku gotowac 1,5 godz Z masła i mąki zrobić zasmazkę dodać do gotujących się grzybów wymieszać potem dodać łyżke smietany Dodać soli i pieprzu do smaku
Ugotować ryż ipolać go sosem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak