Sposób przygotowania

Śliwki węgierki lub inne Pyszne do wędlin

Marynata:

½ litra octu 10%
1 i 1/4 litra wody
70 dkg cukru
5 goździków, cynamon
Marynatę zagotowujemy.


Śliwki myjemy, następnie ciepła marynatą zalewamy śliwki, robimy to dwa razy przez dwa dni. W trzecim dniu nakładamy śliwki do słoiczków , zalewamy ciepłą marynatą i zamykamy słoiczki(można tez nakłuwać śliwki), zakręcamy słoiczki, wstawiamy do baniaczka z woda, od chwili wrzenia gotujemy 10 minut i jak wszystkie zagotowywane przetwory wyciągamy słoiczki z baniaka na stół,

Smacznego

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !