Sposób przygotowania

Ugotowane ziemniaki przepuszczamy przez maszynkę do mięsa. Następnie wykładamy na stolnicę i dodajemy przesianą mąkę, jajka oraz szczyptę soli. Zagniatamy aż ciasto osiągnie jednolitą konsystencję. Ciasto dzielimy na 3 części. Każdą część rolujemy tak na grubość dwóch palców i następnie tniemy na kawałki. Kluseczki wkładamy do wody osolonej i gotujemy - wyjmujemy za pomocą łyżki cedzakowej. Kiełbasę kroimy w plasterki a następnie na pół. Smażymy na tłuszczy doprawiamy do smaku Kucharkiem. Gdy się lekko zarumieni dodajemy kostkę bulionową, ziele angielskie, liść laurowy oraz doprawiamy do smaku. Wszystko podlewamy wodą wymieszaną z 2 łyżkami mąki. Całość mieszamy co jakiś czas i dusimy ok 10 min. Gotowym sosem polewamy kopytka i podajemy. Smacznego !!

Komentarze

  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pycha ja akurat wcinam odsmażane ,wczoraj miałam z sosem
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Pyszniutkie
  • 4
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Narobiłaś mi ochoty na takie kopytka :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    banditka

    pyszne
  • 1
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wolochski

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !