Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałata z buraczków konserwowych

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraczki konserwowe 1 słoiczek
jabłko 1 duże
cebula biała 1 duża
jajko ugotowane na twardo 6
majonez tradycyjny
sól do smaku
śmietana 18 proc

Przepis i sposób przygotowania na: Sałata z buraczków konserwowych

Buraczki konserwowe ścieramy na grubszej tarce . 1 duże jabłko obieramy i też ścieramy na tarce lub kroimy w drobniutką kosteczkę. Obraną 1 dużą cebulę ścieramy na tarce lub kroimy w drobniutką kosteczkę.
Ugotowane na twardo jajka ( 6 jaj ) kroimy drobniutko lub jak wcześniejsze składniki ścieramy na drobniutkiej tarce tace, jedno duże jabłko i jedną dużą cebulę obieramy i ścieramy na tarce.
Dodajemy majonez , sól , pieprz do smaku i zaprawiamy śmietaną

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota71 29.09.2010 11:05
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak