Sposób przygotowania

Boczek, papryki i cebulę drobno pokrój, podsmaż na oleju (najpierw cebulę, potem boczek i papryki). Odstaw. Groszek ugotuj (wystarczy 4-5 minut), mrożony zalej wrzątkiem i odstaw na 5 minut, odcedź i połącz z boczkiem. Przypraw solą, pieprzem i suszonymi ziołami. Z ciasta na pizzę wytnij okręgi. Na każdym połóż porcję farszu, zlep, ściśnij brzegi. Ułóż na blasze wyłożonej papierem, skrop oliwą (możesz też oprószyć odrobiną oregano). Piecz przez 15 minut w temp. 180 stopni na złoty kolor. Podawaj z sosem pomidorowym.

Komentarze

  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    wyśmienite

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !