Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Minicalzone z boczkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żółta papryka 1/2 sztuki
zielony groszek 15 dkg
olej 1 łyżka
suszone oregano 1/2 łyżeczki
oliwa 1 łyżka
sól, pieprz do smaku
wędzony boczek 10 (w plastrach)
Bazylia suszona Prymat 1/2 łyżeczki
ciasto na pizzę 2 opakowania
cebula czerwona 1 sztuka
papryka czerwona 1/2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Minicalzone z boczkiem

Boczek, papryki i cebulę drobno pokrój, podsmaż na oleju (najpierw cebulę, potem boczek i papryki). Odstaw. Groszek ugotuj (wystarczy 4-5 minut), mrożony zalej wrzątkiem i odstaw na 5 minut, odcedź i połącz z boczkiem. Przypraw solą, pieprzem i suszonymi ziołami. Z ciasta na pizzę wytnij okręgi. Na każdym połóż porcję farszu, zlep, ściśnij brzegi. Ułóż na blasze wyłożonej papierem, skrop oliwą (możesz też oprószyć odrobiną oregano). Piecz przez 15 minut w temp. 180 stopni na złoty kolor. Podawaj z sosem pomidorowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 12.09.2010 21:35
wyśmienite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak