Sposób przygotowania

Warzywa umyć, osączyć. Szparagi ew. obrać, ugotować al\'dente w lekko osłodzonym i osolonym wrzątku, po ostudzeniu pokroić na mniejsze kawałki. Szynkę pokroić w paski. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w ósemki. Na talerzach układać porwane na kawałki liście sałaty, posypać szparagami, szynką, na wierzchu ułożyć kawałki pomidorów. Oliwę wymieszać z octem, doprawić solą, pieprzem i koperkiem, dokładnie wymieszać. Sosem polać sałatkę tuż przed podaniem. Posypać szczypiorkiem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna156

    kolorowo i smacznie :)
  • 3
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Bajecznie kolorowo!
  • 0
    original
    Opublikowano

    MagdaXXX

    super
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    moje smaki wspaniała

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !