Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki faszerowane mięsem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dużych pieczarek 10 sztuk
mielonego mięsa 25 dag
jajko 1 sztuka
cebulki 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
przyprawa typu Przyprawa uniwersalna kucharek. albo do mięsa mielonego do smaku
pieprz do smaku
posiekanej natki pietruszki 1 łyżka
olej do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
jajko do panierowania

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki faszerowane mięsem

Pieczarki oczyścić, usunąć ogonki, oprószyć vegetą i pieprzem. Do mięsa mielonego dodać trochę pokrojonej cebulki, tartą bułkę, jajko i pietruszkę. Wymieszać i doprawić przyprawami do smaku. Napełnić pieczarki farszem. Panierować w jajku i bułce tartej, smażyć na oleju na wolnym ogniu. Napełnione farszem pieczarki można posypać startym żółtym serem i zapiec w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rosik93 12.09.2010 10:41
super
Anula1 11.09.2010 14:41
Super pomysl,do ulubionych:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak