Sposób przygotowania

Szparagi oczyścić, włożyć do lekko osłodzonego wrzątku, gotować 3-4 min. - mają lekko zmięknąć, ale pozostać chrupiące. Po ostudzeniu pokroić je na kawałki. Szynkę pokroić w paseczki, jajeczka obrać i pokroić na ćwiartki. Jogurt wymieszać z przeciśniętym przez przskę ząbkiem czosnku, doprawić solą i niewielką ilością przyprawy z pomidorów. W misce wymieszać szparagi, szynkę, kukurydzę i koperek, dodać sos jogurtowy, wymieszać. Wyłożyć na talerze wyłożone liśćmi sałaty, na wierzchu ułożyć jajeczka i posypać całość przyprawą z pomidorami. Podawać na lunch albo kolację.

Komentarze

  • 3
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Ciekawa sałatka!
  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    i zapewniam, że bardzo smaczna :-)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Zdrowa i pyszna. Uwielbiam szparagi.
  • 0
    original
    Opublikowano

    mala2021

    smaczna
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    aniapetr

    Coś pysznego, zdrowego i oryginalnego!
  • 1
    original
    Opublikowano

    tomek18

    uwielbiam szparagi:)na pewno smaczna sałatka
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    lubię takie połączenia smaków

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !