Sposób przygotowania

Cebulę obrać, posiekać. Połowę dodać do mięsa razem z mlekiem, 3 łyżkami bułki tartej, wymieszać. Masę przyprawić solą i pieprzem, uformować podłużne kotlety. Obtoczyć je w reszcie bułki i smażyć na rozgrzanym oleju. Kiedy będą zrumienione z obu stron wlać na patelnię 4-5 łyżek wody i na małym ogniu poddusić mięso. Ryż przepłukać na sicie. W rondelku rozgrzać masło, zeszklić resztę cebuli, wsypać osączony ryż i trochę płatków chili. Smażyć chwilę mieszając a następnie zalać 1 szkl. wody i dodać koncetrat pomidorowy oraz trochę soli. Gotować na malutkim ogniu aż ryż wchłonie całą wodę. Kotlety pokroić w grube plastry, wyłożyć na talerze. Dodać porcje ryżu, posypać całość pokrojonym w kosteczkę ogórkiem i szczypiorkiem.

Komentarze

  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Ach jak ja lubię mielone......
  • 3
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Ciekawe zestawienie! Lubię mielone, ale w tym zestawieniu nie robiłam.
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    uwielbiam takie smaki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !