Sposób przygotowania

* pieczeń wołowa (pozostała z obiadu)
* główka sałaty (może być lodowa)
* kilka rzodkiewek
* jedna cebula
* ketchup
* sos winegret
* sezam (może być po paluszkach z sezamem)

Pieczone mięso pokroić w kostkę. Następnie umytą sałatę porwać na kawałki. Utrzeć na tarce kilka rzodkiewek. Cebulę pokroić w drobne kawałeczki. Przygotowane składniki dokładnie wymieszać. Na koniec sosem winegret i ketchupem polać przygotowaną sałatkę. Można także do smaku posypać ją sezamem. Całość wstawić do lodówki na 1/2h. Całkowity czas wykonania sałatki zajmie nam ok. 20 minut. SMACZNEGO!

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Karolina/Finessa

    Właściwie sos winegret można zrobić samemu

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !