Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kalafior zapiekany z mięsem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 2 sztuki
mleko 1 szklanka
schab pieczony 25 dag
margaryna masło 10 dag
bułka 2 sztuki
ser żółty 5 dag
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: kalafior zapiekany z mięsem

kalafior oczyścić opłukać podzielić na różyczki zalać w rondlu szklanką wrzącego mleka uzupełnic ilość płynu aby pokrył kawałki kalafiorów ugotować na pół miękko odcedzić bułkę pokroić w kostkę i na rozgrzanym maśle zrumienić grzanki pieczone mięso pokroić na plasterki półmisek do zapiekania posmarować tłuszczem ułożyć na nim kawałki kalafiora przekładając je plasterkami mięsa obłożyć grzankami posypać pieprzem solą tartym serem skropić stopionym tłuszczem i zrumienić w gorącym piekarniku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

buksiak12 16.09.2010 14:29
smakowitość

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak