Sposób przygotowania

Fasolkę oczyścić, odciąć końce. Następnie wypłukać i ugotować w osolonej wodzie na półmiękko. Udko wymoczyć, umyć i ugotować w wodzie z kostką rosołową. Wyjąć, obrać i pokroić na kawałki. Odlać dwie szklanki bulionu mięsnego do garnka. Cebulę pokroić w piórka i zeszklić na oleju. Dodać obraną i startą marchew. Chwilę przesmażyć. Można też dodać 2-3 pomidory i smażyć razem z cebulą. Dodać do bulionu. Kiełbasę pokroić w półplasterki i dodać do sosu razem z mięsem. Dodać też ugotowaną fasolkę. Jeśli sosu jest zbyt mało dodać bulion i kostkę rosołową. Dodać łyżkę lub dwie koncentratu. Wymieszać i chwilę gotować cały czas mieszając. Zagęścić mąką i doprawić do smaku. Fasolkę można pokroić na połowę.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    wyląda apetycznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !