Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia w panierce

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia bułka tarta jajko
sól pieprz vegeta
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia w panierce

Cukinie umyć, obrać i pokroić na plastry ok 1/5 cm. Jajko roztrzepać z łyżką wody z dodatkiem vegety. Cukinie oprószyć solą i pieprzem. Na talerzyk wysypać bułkę tartą. Cuknię panierować w bułce, jajku i jeszcze raz bułce. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor na wolnym ogniu do miękkości cukinii. Osączyć na papierowym ręczniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak