Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki cielęce z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

piecarki 20 dag
cebula 1 szt
por 1
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
sól do smaku
cielęcina 60 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki cielęce z pieczarkami

Cielęcinę pokroić na cienkie sznycle, lekko rozbić i oprószyć solą i pieprzem. Pieczarkom odciąć ogonki, kapelusze posiekać, udusić na maśle, przyprawić do smaku. Uduszone pieczarki rozłożyć na mięsie, zawinąć w ruloniki, obwiązać nicią. Cebulę i pora pokroić i zeszklić na oleju. Roladki ułożyć w naczyniu żaroodpornym, obłożyć cebulą z porem i piec ok. 30 minut w piekarniku nagrzanym do 170 st C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 10.09.2011 15:02
bardzo smaczne
iwona332 22.09.2010 23:18
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak