Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrupiąca łopatka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatki 1 kg
płatków kukurydzianych 1,5-2 szklanki
jajek 3 sztuki
wody 2 łyżki
sól, pieprz, Przyprawa uniwersalna kucharek. do smaku
tłuszcz do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania

Przepis i sposób przygotowania na: Chrupiąca łopatka

Mięso umyć, osuszyć i pokroić w plastry ok 1,5 cm. Lekko rozbić tłuczkiem. Oprószyć solą i pieprzem. Do miseczki wbić jajka, dodać wodę i trochę vegety roztrzepać. bułkę tartą wysypać na talerzyk. Na drugi talerzyk wsypać płatki. Mięso panierować w bułce, jajku i chrupkach. Smażyć na rumiano na średnim ogniu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak