Sposób przygotowania

Wołowinę pokroić na plastry i rozbić tłuczkiem. Jajka zetrzeć na tarce, wymieszać z musztardą i doprawić solą i pieprzem. Paprykę pokroić na paski, szczypior posiekać. Płaty mięsa smarować pastą jajeczną, układać paski papryki, posypać szczypiorem. Zwinąć rulony, związać nitką. Obsmażyć na oleju ze wszystkich stron, przełożyć do rondla. Kostkę rosołową rozpuścić w 0,5 litra wody, 3/4 płynu wlać do rolad i dusić do miękkości. Pozostały bulion wystudzić i wymieszać z mąką. Rolady wyjąć, do sosu dodać roztrzepaną mąkę i zagotować.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !