Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolady wołowe z pastą jajeczną

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczeń wołowa 60 dag
pęczek szczypioru 1 szt.
mąka 1 łyżka
Musztarda sarepska Prymat 1 łyżka
sól do smaku
kostka rosołowa 1 szt
jajko ugotowane na twardo 3 szt.
papryka czerwona 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Rolady wołowe z pastą jajeczną

Wołowinę pokroić na plastry i rozbić tłuczkiem. Jajka zetrzeć na tarce, wymieszać z musztardą i doprawić solą i pieprzem. Paprykę pokroić na paski, szczypior posiekać. Płaty mięsa smarować pastą jajeczną, układać paski papryki, posypać szczypiorem. Zwinąć rulony, związać nitką. Obsmażyć na oleju ze wszystkich stron, przełożyć do rondla. Kostkę rosołową rozpuścić w 0,5 litra wody, 3/4 płynu wlać do rolad i dusić do miękkości. Pozostały bulion wystudzić i wymieszać z mąką. Rolady wyjąć, do sosu dodać roztrzepaną mąkę i zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak