Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

maślaki marynowane

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

maślaki 1 kilogram
zalewa do marynowania 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: maślaki marynowane

Maślaki obieramy myjemy, obgotowujemy 20 minut w osolonej wodzie z odrobiną octu. Grzyby odcedzamy, przekładamy do słoików zalewamy marynatą http://www.doradcasmaku.pl/przepis/45375/zalewa-do-marynowania.html szczelnie zamykamy słoiki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zbigniew1975 11.10.2013 20:37
w sam raz na zimowe dni,gdy za oknem śnieg,a tu grzybki
mirosława4 10.05.2011 13:39
te grzyby wyglądają jak borowiki:)smaczna przekąska

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak