Sposób przygotowania

galaretki truskawkowe rozpuscic w 0.5 litra wody to samo zrobi z agrestowymi tylko wisniową/pomarańczową przyżądzic wg przepisu na opakowaniu. brytfannę lub duze naczynie żaroodporne wyłoży biszkoptami a pomiędzy biszkopty wsypac kulki czekoladowe (do mleka). Kiedy galaretki ostygną 2 bite śmietany przyrządzic w 200ml mleka i zmiksowac z zimnymi galaretkami truskawkowymi, wlac delikatnie do wyłożonego biszkoptami i kulkami czekoladowymi naczynia. Kolejne 2 bite śmietany przyrządzic tak samo w 200ml mleka i zmiksowac z galaretkami agrestowymi wlac delikatnie na pierwszą warstwę truskawkową. Wstawic do lodówki. kiedy galaretka wiśniowa zacznie delikatnie tężec wylac ją na wierzch. Kiedy stężeje galaretka wisniowa deser jest gotowy
Smacznego!!!
Oczywiscie galaretki można wg własnego uznania wybrac chodzi o to żeby były kolorowe

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Allice

    Robię podobnie i jest to pyszny deser!
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    słodkie
  • 0
    original
    Opublikowano

    agogo2

    dzieciaki je uwielbiaja
  • 0
    original
    Opublikowano

    agogo2

    dzieciaki je uwielbiaja
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam
  • 4
    original
    Opublikowano

    rakow2

    smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !