Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

farsz do pierogów truskawkowo-serowo-ryżowy.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

truskawki 15 dkg
ryż 10 dkg
masło 1/2 łyżeczki
żółtko jajek
biały ser 30 3-krotnie mielony

Przepis i sposób przygotowania na: farsz do pierogów truskawkowo-serowo-ryżowy.

ryż ugotować z masłem na półsypko,odstawić do wystudzenia.umyte i oczyszczone z szypułek truskawki pokroić w plasterki.ser,ryż i truskawki połączyć i rozetrzeć na jednolitą masę,dodać żółtko.przygotowane ciasto rozwałkować,wykroić krążki,na każdym położyć nadzienie,mocno zlepić brzegi.pierogi ugotować w osolonej wodzie.podawać polane śmietana lub naturalnym jogurtem i posypać cukrem wymieszanym z cukrem waniliowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak