Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

farsz do pierogów jabłkowy.

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukru 2 łyżki
masło łyżka
Cynamon mielony Prymat
cukier waniiowy
jabłko winne 3 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: farsz do pierogów jabłkowy.

jabłka umyć,obrać,zetrzeć na tarce o dużych otworach.następnie posypać cukrem i cukrem waniliowym,dodać cynamon,bułkę tartą i stopione masło.farsz dokładnie wymieszać,nakładać na każdy kawałek przygotowanego ciasta,składając go i mocno zlepiać brzegi.ugotowane pierogi polać stopionym masłem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gacopierz23 19.10.2011 22:34
dobry farsz i pierożki z nim smaczne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak