Sposób przygotowania

mąkę przesiać na stolnicę,wbić jajko,dodać sól,wlać wodę i zagnieść ciasto.następnie je cienko rozwałkować i za pomocą foremki wykrawać krążki o średnicy 5-6 cm.na środek krążka kłaść owocowy farsz.krążek składamy na pól i bardzo starannie zlepiamy brzegi.pierogi gotować w osolonej wodzie do momentu,aż wypłyną na powierzchnię.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia21

    mmm
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia21

    mmm
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Justyna87

    chyba każdy chętnie zje choć by od czasu do czasu
  • 0
    original
    Opublikowano

    msmariusz

    pierogi z owocami, smakowite te pierogi

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !