Sposób przygotowania

Oliwa to zacne słowo.

W Polsce mamy wspaniałe oleje słonecznikowe bijące właściwościami oliwę.

Więc.

Bierzemy butelkę, 05 lub 0,7. Wsadzamy do środka obrany czosnek, paprykę i pieprz i zalewamy oliwą. Oliwa musi jakieś 2 tygodnie poleżeć by miała cudowny smak.

Potem można dolewać jak się zużyje olej i będzie dobra.

Taka oliwa ma ogromną ilość kwasów wielonasyconych i jest świetna na surowo do sałatek i do smażenia. Nadaje świetny i ostry smak.

Pamiętajcie by wszystko co wkładanie do oliwy było w 100% suche bo inaczej się skisi!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    To nie dla mnie.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mi się podoba
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !