Sposób przygotowania

Brokuły pogotowane przez 10 minut na wrzątku wyciągamy i osuszamy.

Na patelni wlewamy oliwę i posiekany czosnek. Smażymy 1 minutę.

Następnie wrzucamy brokuły i smażymy ciągle mieszając 10-15 minut.

Na koniec robimy sos beszamelowy z mojego przepisu (znajdziecie w mojej księdze). Na koniec do sosu dolewamy wino i mieszamy.

Podajemy polane świeżym sosem. To konieczne bo wino paruje i szkoda aromatu!

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna6

    Wypróbuję ten przepis.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    super te brokuły :)
  • 1
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    wyglądają pysznie!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Marta98

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    aranka

    Super te zwariowane brokuły!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Ciekawe.
  • 0
    original
    Opublikowano

    bercik1

    fajna nazwa dla potrawy
  • 1
    original
    Opublikowano

    maryśka

    ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !