Sposób przygotowania

4 kawałki filetów łososia ( bez skóry )
5 łyżek Ketchupu śliwkowego ( użyłam Kielecki , jak nie ma to zmieszać ketchup pikantny z sosem śliwkowym - Plum sauce )
pieprz mielony
1/2 szklanki oleju
1 łyżka masła
2 łyżki mąki
Dzwonka łososia posmarować Ketchupem śliwkowym - ułożyć w pojemniczku i zostawić w lodówce przykryte na kilka godzin ( ja zawsze zostawiam na noc ).
Wyjąć .Osuszyć . Posypać pieprzem. Oprószyć mąką . Na patelni rozgrzać olej. Dodać masło i na gorący tłuszcz kłaść rybę. Smażyć na rumiano z obu stron , przewracając ostrożnie bo łosoś jest delikatną rybą i potrafi się kruszyć .Po przewróceniu rozsmarować na łososiu połowę marynaty która została od łososia , a resztę włożyć w tłuszcz na patelnię ( poruszyć nią by marynata zmieszała się z tłuszczem). Ponownie obrócić rybę i dosmażyć .
Podaję z makaronem ryżowym .

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    sliczne i pewnie smaczne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    wygląda rewelacyjnie
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Takiego łososia to bym ze smakiem zjadła:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    wygladaja bosko
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Kuchareczekjeden

    rewelacyjny ten łosoś!
  • 1
    original
    Opublikowano

    jolajka

    wypróbowane, z czystym sercem polecam, spróbujcie
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pychotka
  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    wow

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !