Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bezy

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białka jaj 3 szt
cukier 6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Bezy

Białka zmiksować z 2 łyżkami cukru,aż będzie jednolita konsystencja,nastepnie co trochę dosypywać resztę cukru po 2 łyżki i dalej miksować z białkami.Do momentu,aż piana będzie sztywna i jednolita.Rozgrzać piekarnik do 90 stopni.Między czsie blachę wyłożyć folią aluminiową oraz pianę wlożyć do foliówki z niewielkim otworem,lub nałożyć lyżką na blachę.Piec 30 min,a potem pozostawić na 1,5 godziny w piekarniku do wyschnięcia.Życzę smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rakow2
rakow2 13.06.2011 16:22
smaczne bardzo lubię
Krzysztof42 16.11.2010 16:28
lubię bezy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak