Sposób przygotowania

1 ćwiartka z kurczaka
2 marchewki
1 mała pietruszka
1/8 małego selera
½ pora
2 ziela angielskie
1 liść laurowy
½ łyżeczki soli
maggi w płynie do smaku
600 ml wody
3 łyżki usiekanego koperku
1 łyżka masła
1 łyżka oleju słonecznikowego
1 łyżka mąki
1/3 szklanki słodkiej śmietanki

Włożyć do garnka kurczaka, warzywa , ziele i liść laurowy . Zalać wodą , osolić . Gotować 45 minut. Wyjąć mięso i warzywa. Wywar przecedzić . W drugim garnuszku rozgrzać masło z dodatkiem oleju .Wsypać mąkę . Zamieszać . Dodać koper . Wlać śmietankę . Wymieszać . Rozprowadzić rosołem . Zagotować . Doprawić maggi .

Mięso i warzywa z zupy można użyć na pierogi lub krokiety .

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    fajna
  • 0
    14589962_10208420256398366_6230213560350416002_o
    Opublikowano

    Wiesława1

    fajna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !