Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jesienny gulasz wieprzowy:

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

0.5 kg wieprzowiny ( od szynki , łopatka ) pokrojonej w kostkę ,1 szklanka usiekanej grubo kapusty włoskiej,2 cebule pokrojone w
bulion wieprzowy 2 kostki
Liść laurowy suszony Prymat 2 liście
marchew 1 szt. plasterki
ziele angielskie 4 szt.
woda 1 l
papryka 1 szt. (pokrojona w kostkę)
pomidor 1 duży (pokrojony w kostkę)
pieczarki 25 dag (pokrojone w ćwiartki)

Przepis i sposób przygotowania na: Jesienny gulasz wieprzowy:

Obsmażyć na tłuszczu mięso, pieczarki, cebulę .Przełożyć do rondla .Dodać kapustę , marchew, pomidora i paprykę . Zalać wodą . Dołożyć przyprawy ( liście laurowe, ziele angielskie, kostki bulionowe .Dusić aż mięso będzie miękkie , a gulasz osiągnie pożądaną gęstość . Doprawić sosem sojowym , papryką mieloną , pieprzem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta40 06.01.2011 18:18
lubię takie dania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak