Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto po francusku

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 3 szt
mleko 1 szkl
mąka 1/2 szkl
cukier puder 2 łyżki
truskawki 400 gram
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto po francusku

Jajka ubić z cukrem; dodać mąkę i szczyptę soli. Składniki starannie wymieszać. Mieszając stopniowo dolewać mleko. Truskawki pokroić w ćwiartki. Żaroodporną formę wysmarować masłem. Ułożyć truskawki i zalać ciastem. Piec 35 minut, 180 st C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Karolcia12 17.09.2010 23:05
dobry przepis
plocia 16.09.2010 22:49
świetny przepisy
Justyna73 14.09.2010 15:30
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak