Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Renklody pod kruszonką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

muesli 250 dkg
wiórka kokosowe 3 łyżki
mąka 1 łyżka
brązowy cukier 1 łyżka
masło 8 dkg
brzoskwinia 2 sztuki
lody 12 renklody

Przepis i sposób przygotowania na: Renklody pod kruszonką

Muesli wymieszaj z wiórkami kokosowymi, mąką i cukrem. Dodaj posiekane zimne masło, dłońmi zagnieć kruszonkę. Śliwki i nektarynki umyj, wypestkuj, pokrój śliwki na ćwiartki, nektarynki na mniejsze kawałki (są twardsze od śliwek). Ułóż owoce w czterech naczyniach do zapiekania lub jednej większej formie, przykryj kruszonką, zapiekaj przez 30 minut w temp. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 10.11.2011 19:14
pyszniutkie !
RenataZ-et 11.09.2010 12:43
Uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak