Sposób przygotowania

Nasmaruj formę masłem i posyp bułką tartą. Wymieszaj ze sobą wszystkie składniki ciasta i zagnieć, Uformuj kulę, zawiń w folię spożywczą i wstaw do lodówki na 30 minut. Umyj śliwki i przekrój. Usuń pestki. Oddziel 1/3 ciasta i schłódź w zamrażalniku, 2/3 rozwałkuj i przełóż do formy, ponakłuwaj widelcem. Wymieszaj żółtka z serem, cukrem, skórką cytrynową i sokiem. Dodaj rozpuszczone masło, budyń w proszku i proszek do pieczenia. Ubij białko na sztywno i dodaj do masy. Rozprowadź nadzienie na cieście, ułóż śliwki. Posyp startą na tarce pozostałą częścią ciasta. Wstaw ciasto do piekarnika nagrzanego do temp. 200 stopni na 45 minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Uwielbiam !!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mirka-Ludomila

    smaczny
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !