Sposób przygotowania

Pomijając to , że lubię wędzonego kurczaka to jest to doskonały pomysł na ,, zapasowe \" danie . Szczególnie , że teraz można kupić pakowane próżniowo udka .
Kapustę posiekać w paseczki . Zalać wodą , dodać utartą na tarce jarzynowej ( grube oczka ) marchewką , kostkę bulionową .Dusić ok 30 minut. W tym czasie usmażyć na złoto na łyżce oleju cebulkę i zdjęć ją z patelni. Następnie na tłuszczu ( masło z 2 łyżkami oleju) smażyć na rumiano pokrojone na ćwiartki pieczarki .Przełożyć do kapusty cebulę i pieczarki . Włożyć też przekrojone na pół udko wędzonego kurczaka. Dusić jeszcze 30 minut tak by kapusta zrobiła się gęsta . Doprawić do smaku mini kostkami cebulowymi , solą ,pieprzem .
Zmieszać mąkę z 2 łyżkami oleju i rozprowadzić w kapuście. Zagotować .Udko przekroić na pół .
Podawać z ziemniakami z wody lub pieczywem , posypane natką pietruszki .

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    lubię wędzonego kurczaka
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Barbara/zuza22_85

    ja też bardzo lubie
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    ja tez, a to danie wygląda bardzo apetycznie:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !