Sposób przygotowania

Zawsze piekę schab na zapas , dzielę na porcje a potem wsadzam w różne sosy , łączę z warzywami itp. Kapustka też z zapasu.
Kapustę posiekać w paseczki . Zalać wodą , dodać utartą na tarce jarzynowej ( grube oczka ) marchewką , kostkę bulionową .Dusić ok 30 minut. W tym czasie usmażyć na złoto na łyżce oleju cebulkę i zdjęć ją z patelni. Następnie na tłuszczu ( masło z 2 łyżkami oleju) smażyć na rumiano pokrojone na ćwiartki pieczarki .Przełożyć do kapusty cebulę i pieczarki . Włożyć też pokrojony w plastry pieczony schab i wsypać koperek .Dusić jeszcze 30 minut tak by kapusta zrobiła się gęsta .Zaciągnąć Sosem do pieczeni lub rumianą zasmażką . Zagotować Doprawić do smaku mini kostkami cebulowymi , solą ,pieprzem .
Podawać z ziemniakami z wody , posypane natką pietruszki .

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !