Sposób przygotowania

Herbatniki drobno pokrusz, wymieszaj ze stopionym masłem. Przygotowaną masą wylep spód tortownicy. Galaretki rozpuść w 3 osobnych naczyniach wg przepisu na opakowaniu. Odstaw do przestygnięcia (często mieszaj). Białka ubij z cukrem pudrem. W drugim naczyniu ubij również kremówkę. Żelatynę rozpuść wg przepisu na opakowaniu. Jeden serek waniliowy połącz z 1/3 piany z białek, 1/3 bitej śmietany i 1/3 żelatyny, ostrożnie przemieszaj. W ten sposób przygotuj pozostałe serki. Przygotowany krem rozsmaruj na herbatnikowym spodzie, wstaw na 20 minut do lodówki. Zalej jedną tężejącą galaretką. Ponownie wstaw do lodówki. Ułóż kolejne 2 warstwy serka i galaretki. Wstaw na 2 godziny do lodówki. Ewentualnie udekoruj truskawkami i listkami mięty.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    suuuper przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !