Sposób przygotowania

Grzyby oczyścić ,paprykę pokroić w paski.Zagotować wodę 2 szklanki ,dodać kwasek i lekko posolić,włożyć grzyby i gotować ok. 10- 15 min. Po 5 minutach gotowania grzybów wrzucić pokrojoną w talarki cebulę i paprykę i razem pogotować.Następnie wszystko odsączyć, wywar zagotować z przyprawami dodać sól,cukier i wlać ocet.Zalewę zdjąć z ognia i przecedzić.Na dnie słoików włożyć przyprawy a na nich grzyby z papryką i cebulą i zalać zalewą.Pasteryzować 10 min.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    krzyniu1984

    przepyszne są!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    wyglądają jak śledzie
  • 4
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Masz rację Ewelinko.
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    bardzo ciekawe za rok wypróbuję
  • 1
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    z papryką jeszcze nie robiłam...
  • 3
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    takiej kompozycji nie robiłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    ja też takich nie robiłam , ale muszę wypróbować
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Dla mnie to też coś nowego.
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    takich jeszcze nie robiłam i nie jadłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    aisza1

    bardzo ciekawy przepis godny wypróbowania
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Świetne połączenie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Super pomysł :)
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    muszą być pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !