Sposób przygotowania

Piersi kurczaka przekrój na pół, delikatnie rozbij. Posyp solą i pieprzem. Na mięsie ułóż pokrojone w paski kawałki papryki i porcje rzeżuchy. Uformuj roladki, zepnij wykałaczkami. Cebulę obierz, pokrój w kostkę. Roladki podsmaż na oleju. Ogień zmniejsz, roladki podlej łyżką wody, posyp cebulą, dodaj łyżkę masła. Całość przykryj, duś ok. 15 minut. Przypraw słodką papryką i ziołami. Gotowe danie przełóż na podgrzany półmisek. Posyp pozostałą rzeżuchą. Podawaj na gorąco bezpośrednio po przyrządzeniu.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Roladki to mój ulubiony obiad!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Halusia

    pyszniuśkie!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Halusia

    pyszniuśkie!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !