Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zawijaski

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wołowe na zrazy 60 dkg
boczek 10 dkg
ogórek konserwowy Smak 1 sztuka
śmietana 1/2 szklanki
musztarda 2 łyżki
olej 2-3 łyżki
sól, pieprz do smaku
grzyby suszone 5 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Zawijaski

Grzyby namocz w 1/4 litra wody, gotuj do miękkości. Mięso umyj, osusz, pokrój na 4 plastry. Mięso przykryj folią i rozbij tłuczkiem. Posyp solą i pieprzem. Ogórek i 2 grzyby pokrój w plasterki, cebulę w słupki. Kawałki mięsa posmaruj musztardą. Obłóż cebulą, plasterkami boczku, grzybami i ogórkiem, uformuj zawijaski. Zrumień na oleju, podlej wywarem z grzybów, duś do miękkości. Dodaj resztę grzybów. Wlej śmietanę, wymieszaj. Przypraw do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Karolcia12 20.08.2011 15:00
smakowite
katarzynka455 09.10.2010 12:09
smacznie
RenataZ-et 12.09.2010 13:49
oo na pewno bedzie pyszne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak