Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panga na lawendowo :

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

masło 2 łyzki
panga 2 filety
sok z limonki
miód 1 łyżeczka lawendowy
lawenda 2 łyżeczki suszu z

Przepis i sposób przygotowania na: Panga na lawendowo :

Miałam lekkie wątpliwości z takim użyciem lawendy , ale fascynacja możliwościami doprawiania lawenda zwyciężyły - no i dobrze .
Pangę ułożyć w zamykanym pojemniczku, lekko posolić , popieprzyć . Sok wyciśnięty z limonki zmieszać z miodem , zmieloną lawendą i 2 łyżkami oleju .Zalać rybę i wstawić zamknięty pojemnik do lodówki na minimum 3 godziny ( w trakcie przewrócić kilka razy ).
Wyjąć z marynaty , Osuszyć .Posypać mąką .
Na patelni rozgrzać olej. Smażyć pangę na rumiano i na chrupko z obu stron. W ostatniej fazie smażenia dodać masło i doprowadzić do tego by się spieniło .
Jeśli nie ma się suszu lawendowego to można zaparzyć w 1/4 szklanki wrzątku 2 herbatki lawendowe w saszetkach i ten napar wlać do macerowania ryby ( zimny ).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caffee_tea 09.06.2012 21:01
ciekawe przzepis
caffee_tea 09.06.2012 21:01
ciekawe przzepis
eli_555 07.01.2011 23:06
lubię takie eksperymenty

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak