Sposób przygotowania

Miałam lekkie wątpliwości z takim użyciem lawendy , ale fascynacja możliwościami doprawiania lawenda zwyciężyły - no i dobrze .
Pangę ułożyć w zamykanym pojemniczku, lekko posolić , popieprzyć . Sok wyciśnięty z limonki zmieszać z miodem , zmieloną lawendą i 2 łyżkami oleju .Zalać rybę i wstawić zamknięty pojemnik do lodówki na minimum 3 godziny ( w trakcie przewrócić kilka razy ).
Wyjąć z marynaty , Osuszyć .Posypać mąką .
Na patelni rozgrzać olej. Smażyć pangę na rumiano i na chrupko z obu stron. W ostatniej fazie smażenia dodać masło i doprowadzić do tego by się spieniło .
Jeśli nie ma się suszu lawendowego to można zaparzyć w 1/4 szklanki wrzątku 2 herbatki lawendowe w saszetkach i ten napar wlać do macerowania ryby ( zimny ).

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    lubię takie eksperymenty
  • 2
    original
    Opublikowano

    caffee_tea

    ciekawe przzepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    caffee_tea

    ciekawe przzepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !